fbpx

Splošne informacije

Upravljavec

Podjetje Dotes d.o.o., vas želi seznaniti, da kot upravljavec z vašimi osebnimi podatki ravna odgovorno, skladno s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR), in nacionalno zakonodajo.Varovanje vaše zasebnosti nam je pomembno, zato vas želimo informirati, zakaj jih zbiramo, kako jih uporabljamo, ter katere postopke obdelave izvajamo. Dostop do osebnih podatkov je dovoljen le pooblaščenim zaposlenim in pogodbenim obdelovalcem z uporabniškim imenom in geslom, v obsegu in z namenom, ki je nujno potreben za nemoteno izvajanje delovnih procesov in zagotavljanje storitev. Podjetje za varnost podatkov skrbi z ustreznimi ukrepi, da do osebnih podatkov ne dostopajo nepooblaščene osebe, ohranja njihovo zaupnost in celovitost ter preprečuje njihovo izgubo, oziroma nenamerno uničenje ves čas obdelave. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varno uporabo spleta.

 

Posredovanje podatkov pooblaščenim partnerjem

Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljavcu, so zaupni. Podjetje jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Osebne podatke pa lahko posreduje zaupanja vrednim partnerjem ali po zakonski dolžnosti, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Podatki so lahko posredovani: – pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon. Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z njimi skladno z evropsko zakonodajo.

 

Pravice uporabnika

 

Posameznik lahko kadar koli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljavec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos podatkov. Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov pa lahko naslovi tudi na elektronski naslov info@dotes.si.

Posameznik lahko dane privolitve v obdelavo osebnih podatkov kadarkoli trajno ali začasno, v celoti ali delno prekliče s pisno zahtevo, poslano na elektronski naslov info@dotes.si. Zahtevi bo ugodeno v 15 dneh od dneva prejema zahteve, kot predpisuje zakon. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

 

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

 

Kakšne podatke zbiramo?

Podjetje zbira sledeče osebne podatke za potrebe pošiljanja e-novic : e-naslov. Podjetje ne zbira sejnih piškotov za identifikacijo in spremljanje uporabnika. Podjetje za boljše delovanje svoje spletne strani uporablja piškote.

 

NAMENI OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV IN PRAVNI TEMELJI

Privolitev

S prijavo na e-novice Podjetja se uporabnik strinja s pogoji uporabe, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe pogojev uporabe ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov. Upravljavec osebnih podatkov je: Dotes d.o.o. Obrtniška ulica 6., 1331 Dolenja vas, Slovenija, matična številka: 8510024000 Morebitna vprašanja o zasebnosti in obdelavi osebnih podatkov lahko naslovite na info@dotes.si

 

Podjetje na podlagi privolitve posreduje posameznikom o aktivnostih oz. e-novice. Prejemniki e-novic so svojo privolitev podali, ko so se prijavili na prejemanje e-novic.

 

Na podlagi privolitve podjetje obdeluje osebne podatke posameznikov tudi za namene merjenja zadovoljstva strank in podobne aktivnosti usmerjene v samoocenitev in dvig kakovosti storitve ter optimizacijo ponudbe.

 

Zakoniti interes

Podjetje na osnovi zakonitega interesa obdeluje osebne podatke za namen zmanjševanja tveganj vdorov na njegovo spletno stran (zagotavljanje informacijske varnosti, zmanjševanje tveganj nepooblaščenega dostopa do pomembnih poslovnih informacij, osebnih podatkov in informacijskega sistema Podjetja). Vrste podatkov, ki jih za ta namen zbiramo: IP naslov, datum in ura obiska spletne strani, URL naslov.

 

Rok hrambe osebnih podatkov

Podjetje bo obdelovalo osebne podatke v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za dosego zasledovanega cilja, če so pridobljeni na podlagi privolitve, pa bo spoštoval posameznikovo možnost njenega preklica.

 

Osebne podatke tako obdeluje do izpolnitve namena oziroma v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe, razen v primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom.

 

POGOJI UPORABE

Vse informacije na spletni strani podjetja Dotes d.o.o. so, če ni izrecno drugače določeno, informacije javnega značaja. Čeprav delujemo z največjo skrbnostjo pri zbiranju informacij, ki jih objavljamo na naši spletni strani in skrbimo za njihovo pravilnost in ažurnost, je naša kazenska in civilna odgovornost za stvarne in pravne napake na informacijah popolnoma izključena in ne odgovarjamo za nikakršno neposredno ali posredno škodo ali neprijetnosti, ki bi lahko uporabniku nastale zaradi uporabe morebitnih napačnih ali netočnih informacij, ki bi se znašle na spletni strani.

Spletna stran podjetja Dotes d.o.o. vsebuje povezave do drugih spletnih strani organov javne uprave ter drugih pravnih in fizičnih oseb, za katere ne sprejemamo nikakršne odgovornosti za vsebino, obliko in vnesene spremembe teh strani, kot tudi ne za njihovo morebitno politiko do obiskovalcev spletnih strani. Za te vsebine ne veljajo ti pogoji uporabe in omejitve odgovornosti.

Vse informacije, ki so vključene ali dosegljive s te spletne strani, se lahko kadarkoli spremenijo brez predhodnega obvestila.

 

PIŠKOTKI (ANG. COOKIES)

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

 

Zakaj so potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

 

Piškotke uporabljamo prav tako za lastne analitske potrebe (število obiskov). Analiza obiska naših spletnih strani temelji na obdelavi anonimiziranih podatkov.

 

Zakaj spletna stran uporablja piškotke?

Piškotke uporablja večina spletnih strani in so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, prvi je gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev, pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.

 

Podjetje s pomočjo piškotkov ocenjuje učinkovitost zasnove svoje spletne strani.

 

V kolikor ne kliknete na povezavo »Dovolim« in nadaljujete z ogledom spletne strani, bomo nastavili nujne piškotke za delovanje strani in analitiko. Pri obdelavi osebnih podatkov s piškotki se vedno zabeležijo: IP naslov, datum in ura obiska spletne strani ter URL naslov. Navedeni podatki se hranijo 30 dni.

 

Politika zasebnosti

NUJNO POTREBNI PIŠKOTKI

Omogočajo normalno delovanje spletne strani in nemoteno uporabniško izkušnjo. Z njihovo pomočjo se zagotavlja prikaz osnovnih funkcij kot so prikaz slik in opisi, …Teh piškotkov ni možno upravljati in za njih ni potrebno pridobiti soglasja.

 

ANALITIČNI PIŠKOTKI

Omogočajo merjenje obiskanosti spletne strani (obiskanost in statistike posameznih strani, analize…) ter zagotavljajo ustrezen nivo varnosti. Statistike obiskanosti posameznih spletnih strani služijo kot povratna informacija pri pripravi naših vsebin in nudijo možnost izboljšave uporabniške izkušnje. Analiza obiska naših spletnih strani temelji na obdelavi anonimiziranih podatkov.

 

Kateri piškoti so potrebni

Piškotki potrebni za delovanje spletne strani:

 

Piškotek          Ime piškotka   Namen Kdaj se izbriše

Google analitika          _ga      Razlikuje med posameznimi uporabniki         2 leti po namestitvi/posodobitvi

Google analitika          _gid     Razlikuje med posameznimi uporabniki.        24 ur po namestitvi/posodobitvi

Google analitika          _gat ali _dc_gtm_<niz znakov>          Uporablja se za omejevanje števila zahtevkov.          1 minuta po namestitvi/posodobitvi

Večjezična podpora    _icl_current_language            Izbor jezika strani.       24 ur

Želite ostati na tekočem? Prijavite se na e-novice.

 

Strinjam se z obdelavo podatkov in sprejemam politiko zasebnosti.

Iz sistema prejemanja e-novic se lahko kadarkoli odjavite, in sicer tako da pošljete mail na info@dotes.si in v zadevo navedete ODJAVA.

 

Podjetje:

Dotes d.o.o.

Obrtniška ulica 6

1331 Dolenja vas

 

 

Kontakt

Tel.št.: 01/836 19 53

E-naslov: info@dotes.si

 

 

Uradne ure

Od ponedeljka do petka v poslovnem času.

 

 

Vse pravice pridržane. © 2022 Dotes d.o.o.

 

Naša spletna stran za izboljšanje uporabniške izkušnje in analizo obiska uporablja piškotke. Informacije o piškotkih in pravna podlaga.ZAVRNIDOVOLI.